lauantai 1. kesäkuuta 2013

Chili Cheddar -leipää chilin ystäville

Chili Cheddar -leipä on herkullinen iltapala. Alkuperäinen resepti löytyy Michael Harwoodin Pirullisen kuuma chilikirja -keittokirjasta. Olen muokannut reseptiä helppo- ja nopeampitekoiseen versioon. Leivästä tulee maukasta myös muokatulla reseptillä, mutta kiireiseen arkeen nopeampi resepti sopii hyvin.

Resepti

1-3 chiliä maun mukaan (Habanerolla saat hiukan enempi potkua)
1 dl maitoa
2 rkl voita
1/2 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa (n. 11g)
1/2 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl hienoasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
100 g raastettua cheddarjuustoa

Valmistus

Kuumenna maito lähes kiehuvaksi ja sekoita voi maidon kanssa. Lisää myös suola seokseen ja anna jäähtyä. Laita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sokeri tähän seokseen. Anna hiivan levätä hetken aikaa. Kun maitoseos on jäähtynyt, lisää hiivaliuos maidon joukkoon ja sekoita myös 1,5 dl vehnäjauhoja taikinaan.

Lisää kevyesti vatkattu muna, raastettu Cheddarjuusto ja pieneksi pilkotut chilit taikinaan ja sekoita hyvin. Lisää loput vehnäjauhot vähän kerrallaan ja vaivaa kevyesti. Kumoa taikina jauhotulle alustalle ja jatka vaivaamista noin 10 minuuttia kunnes taikina on kunnolla sekoittunut. Voit lisätä vehnäjauhoja tarvittaessa.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Muotoile leipä uunipellille tai paistoalustalle. Peitä leipä ja anna kohota vielä kaksinkertaiseksi. Paista leipä uunissa 190 asteessa noin 30 minuuttia tai kun pinta on kullanruskea. Voit käyttää kuorrutteeksi raastettua Cheddaria. Lisää Cheddarkuorrute noin 10 minuuttia ennen kuin leipä on valmista. Kuorrutteeseen tarvitset noin 30 g Cheddar raastetta eli yhteensä noin 130 g.

Tarjoilu

Tarjoile tuore leipä iltapalaksi. Leivän kanssa sopii hyvin kylmä olut. Chili maistuu mukavasti leivässä ja cheddar antaa oman lisänsä tähän herkkuun. Varoitus! Leipä saattaa mennä kerralla, kun se vie kielen mennessään. 

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvästä palautteesta.

      Liitän mielelläni blogin etsiresepti.fi palveluun.

      Poista