Juustoinen pinaattikeitto kananmunan kera |
Juustoisen pinaattikeiton resepti
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1/2 ps (75 g) pakastepinaattia (myös tuore pinaatti hienonnettuna käy)
1/2 pkt (125 g) sulatejuustoa
1 tl suolaa ja sokeria
Lisäksi
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
Valmistus
Sulata voit ja lisää jauhot kattilaan. Anna jauhojen vähän kiehahtaa voissa ja lisää maito koko ajan sekoittaen. Sekoita myös pinaatti ja sulatejuusto pieninä nokareina. Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia. Sekoittele keittoa välillä. Mausta keitto suolalla ja sokerilla.
Tarjoilu ja kommentit
Tarjoile keitto keitettyjen kananmunien kanssa. Ruokajuomaksi sopii hyvin Vichy, maito tai vesi. Käytin keitossa Koskenlaskia voimakas sulatejuustoa. Sulatejuuston maku tuli kivasti keitossa esille, ja keitto oli täyteläistä, mutta sopivan kevyttä hellepäivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti