maanantai 10. kesäkuuta 2013

Pinaattikeitto hellepäivän lounaaksi

Juustoinen pinaattikeitto kananmunan kera
Yhteishyvän Ruoka-lehdessä oli pinaattikeiton resepti. Päätimme kokeilla reseptiä, kun näitä hellepäiviä on riittänyt eikä kovin raskas ruoka ole oikein maittanut. Pinaattikeitto toimi oikein hyvin helteellä ja sai mahat täyteen.

Juustoisen pinaattikeiton resepti

25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1/2 ps (75 g) pakastepinaattia (myös tuore pinaatti hienonnettuna käy)
1/2 pkt (125 g) sulatejuustoa
1 tl suolaa ja sokeria
Lisäksi
2 kovaksi keitettyä kananmunaa

Valmistus

Sulata voit ja lisää jauhot kattilaan. Anna jauhojen vähän kiehahtaa voissa ja lisää maito koko ajan sekoittaen. Sekoita myös pinaatti ja sulatejuusto pieninä nokareina. Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia. Sekoittele keittoa välillä. Mausta keitto suolalla ja sokerilla.

Tarjoilu ja kommentit

Tarjoile keitto keitettyjen kananmunien kanssa. Ruokajuomaksi sopii hyvin Vichy, maito tai vesi. Käytin keitossa Koskenlaskia voimakas sulatejuustoa. Sulatejuuston maku tuli kivasti keitossa esille, ja keitto oli täyteläistä, mutta sopivan kevyttä hellepäivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti