torstai 19. syyskuuta 2013

Tuliset nachot herkutteluun

Välillä makuhermot kaipaavat vähän ärsytystä tulisemman herkun muodossa. Oivallinen vaihtoehto on tuliset nachot. Nachot sopii hyvin iltapalaksi tai pikkunaposteltavaksi elokuvaa katsoessa. Nachot voi valmistaa myös miedommalla maustamisella, jos kovin tulinen ruoka ei maistu. Tämä ei ole mitään terveys pöperöä vaan kaikkea muuta! Hyvää, rasvaista ja epäterveellistä. Silloin tällöin pitää herkutella.
Herkulliset nachot odottaa ruokailijoita

Resepti:

400 g jauhelihaa
noin 100 g maissilastuja
1 prk salsakastiketta (tulisuus maun mukaan)
1 chili (maun mukaan tai jos haluaa miedomman niin jättää pois)
cheddaria 
kermajuustoa 
ripaus suolaa ja pippuria

Valmistus:

Valmistus on yksinkertaista ja nopeaa. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää salsa ja viipaloitu chili pannulle. Anna kastikkeen lämmitä hetki. Levitä maissilastut uunivuokaan tai pelille ja kaada kastike tasaisesti lastujen päälle. Kuorruta cheddarilla ja kermajuustolla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kun juusto on sulanut.

Tarjoilu:

Tarjoile nachot sellaisenaan kylmän virvoitusjuoman kanssa. TexMex tyyliin sopii hyvin myös Sol tai Corona olut limeviipaleen kera. Nachot on helppo tarjoilla erilaisilla tulisuusasteilla salsan voimakkuuden ja chilin valinnan mukaan. Meillä käytetään normaalisti medium voimakkuudella olevaa salsaa, että lapsetkin syövät hyvällä ruokahalulla. Äijien iltaan valmistan herkun tulisempana versiona, joten silloin käytän tulista salsaa ja habaneroa antamaan vähän lisäpotkua herkkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti