perjantai 24. toukokuuta 2013

Iltakahvit mutteripannulla

Vahva ja aromikas kahvi valmistuu mutteripannulla

Suklaa kahvia mutteripannulla
Mutteripannu on oivallinen tapa valmistaa hyvää ja vahvaa kahvia. Ostin Bialettin kolmen kupin mutteripannun muutama kuukausi sitten. Olen harjoitellut kahvin valmistusta mutteripannulla nyt jonkin aikaa ja alan olla tyytyväinen lopputulokseen. Pidän vahvasta ja aromikkaasta kahvista ja mikä onkaan parempi tapa valmistaa sitä kuin aito italialainen mutteripannu. 

Mutteripannulla kahvin valmistaminen on oma tieteen ja taiteen laji. Tapoja valmistaa kahvia mutteripannulla on varmaan yhtä monta kuin on kahvin valmistajiakin. Pidän keittiössä hääräämisestä, joten minua ei henkilökohtaisesti haittaa se, että mutteripannulla kahvin valmistamiseen menee hiukan enemmän aikaa kuin perinteisellä keittimellä keitettäessä. Mutteripannulla kahvia valmistettaessa on oma viehätyksensä ja se onkin osa koko kahvinjuonnin hienoutta.

Aromikas ja vahva suklaa kahvi

Valmis kahvi ja tummaa suklaata
Tänään valmistin mutteripannulla aromikasta ja kohtuu vahvaa suklaa kahvia. Hyvän kahvin kruunasi tietenkin tumma suklaa. Kahvi onnistui tänään hyvin ja maku oli miellyttävä. Tumma suklaa sopi erinomaisesti kahvin seuraksi, voin suositella kokeilemaan. 

Käyttämäni kahvi on Roberts Pauligin Chocolate Espressoa. Sitä saa ainakin hyvin varustetuista Prismoista ja K-citymarketeista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti