keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Täytetyt suippopaprikat arki-illan iloksi tai viikonlopun herkutteluun

Täytetyt suippopaprikat valmistuu kohtuu nopeasti ja soveltuvat myös karppaajalle täytteestä riippuen. Täytteen voi tuunata mieleisekseen, mutta tässä ohjeessa kerron miten jauhelihatäyte toimii.

Täytetyt paprikat saa tehtyä monella tavalla ja makumaailman voi luoda oman makumieltymyksen mukaan. Minä pidän tulisesta ruoasta, joten luonnollinen vaihtoehto minulle on chilillä maustettu salsa jauhelihan kera ja päälle tietysti reilusti juustoa.

Täytettyjen suippopaprikoiden resepti

2 suurta suippopaprikaa
1 isohko sipuli
2 tomaattia
200g jauhelihaa
1-2 valkosipulin kynttä
1 tuore chili (valitse maun mukaan, habanerolla saa hiukan tulisemman version)
suolaa
pippuria
juustoraastetta kuorrutukseen
Täytetyt suippopaprikat ennen uunia

Valmistus

Kuutioi tomaatit sekä sipuli ja hienonna valkosipuli sekä chili valmiiksi. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää kuutioidut tomaatit seka sipuli. Lisää myös valkosipuli ja chili jauhelihan, tomaattien ja sipulin sekaan. Mausta täyte suolalla ja pippurilla ja anna maustua hetki pannulla. 

Täytetyt suippopaprikat uunin jälkeen
Halkaise paprikat, poista siemenet ja huuhdo paprikan puolikkaat. Täytä paprikat jauhelihatäytteella ja kuorruta juustoraasteella. Mozzarellaraaste sopii kuorrutteeksi paremmin kuin hyvin. Laita paprikat 225 asteiseen uuniin ja anna niiden olla uunissa kunnes juusto alkaa saada kivan värin pintaan. 

Tarjoilu

Tarjoile paprikat sellaisenaan tai rapeakuorisen leivän kera. Ruokajuomaksi sopii hyvin valkoviini tai jos arki-iltana ei viitsi juoda lasillista viiniä, niin Vichy tai vesi ovat
hyviä vaihtoehtoja. Voit koristella paprikat muutamalla tuoreella basilikan lehdellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti