torstai 30. toukokuuta 2013

Paistia ja uusia perunoita

Paisti on hyvää myös uusien perunoiden kanssa. Uunissa pitkään hautunut liha on mureaa ja herkullista. Paistin valmisteluihin ei mene kovin pitkään, mutta haudutus vie useamman tunnin, joten arki-illaksi paistia ei välttämättä kerkeä valmistaa. Paisti onkin oivallista ruokaa viikonlopulle.

Resepti

700 g paistilihaa (karjalanpaisti kuutioita, naudan paistia ja/tai possun paistia)
3 porkkanaa
1 iso sipuli
pieni kourallinen maustepippureita
50 g voita 
1dl vehnäjauhoja
9 dl vettä
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria ja suolaa

Valmistus

Paistia uusien perunoiden, tuoreiden kasvisten ja puolukkahillon kera.
Ruskista paistilihat pienessä määrässä voita ja mausta kevyesti suolalla. Laita ruskistelut lihat pataan. Valmista kastike samalla pannulla jolla ruskistit lihat. Sulata ensin voi, lisää jauhot ja ruskista kunnolla. Lisää vesi vähän kerrallaan huolellisesti sekoittaen ja mausta kastike. Kastike saa jäädä ohueksi, koska se kiehuu hiukan kasaan uunissa. 
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kaada kastike pataan lihojen, porkkanoiden, maustepippurien ja sipulin seuraksi. Jos kastike ei riitä peittämään kaikkia aineksia niin voit lisätä hieman kuumaa vettä pataan. Laita pata uuniin. Pienennä uunin lämpötilaa 175 asteeseen noin puolen tunnin kuluttua ja anna hautua vielä noin kaksi ja puoli tuntia.

Tarjoilu

Tarjoile paisti uusien perunoiden, puolukkahillon ja tuoreiden kasvisten kanssa. Ruokajuomaksi sopii hyvin, vesi, maito tai olut. Jos ruokailijoita on vähän paistista riittää vielä toisellekin ruokailulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti