piirakka on kohtuullisen simppeli tehdä ja kaiken hyvän lisäksi maukas jälkiruoka tai iltakahvin kumppani.
Tällä kertaa valmistimme Länsiväylä ilmaisjakelulehdessä olleella reseptillä perinteisen omenapiirakan.
Omenapiirakka-annos |
Omenapiirakan resepti
Pohja:
6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
250 g sulatettua voita
Täyte:
1 1/2 prk maitorahkaa
1,5 dl piimää
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
omenalohkoja
kanelia
Valmistus
Sekoita pohjan kuivat aineet ja sokeri sekaisin. Lisää sulatettu voi ja sekoita taikina massa tasaiseksi. Painele reilu puolet taikinasta piirakkavuokaan ja lisää omenalohkot ja ripaus kanelia omenalohkoille. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte omenoiden päälle ja ripottele loput taikinat muruina piirakan päälle. Paista omenapiirakka 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoilu
Tarjoile omenapiirakka jälkiruoaksi tai kahvin kanssa. Piirakan voi tarjoilla joko lämpimänä tai jäähdytettynä. Rahkatäytteiset piirakat usein maustuvat vielä jäähtyessään ja ovat herkullisempia jäähdytettyinä. Halutessasi voit kokeilla vaniljakastiketta tai -jäätelöä kuorrutteeksi.
Kuvia omenapiirakan valmistuksesta
Tässä muutamia kuvia piirakan valmistusvaiheista.
Piirakkapohja |
Omenalohkot ja kaneli piirakan päällä |
Piirakka odottaa uuniin pääsyä |
Valmis omenapiirakka |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti