torstai 12. syyskuuta 2013

Kotimaiset omenat piirakkaan

Syksy on kotikokille oivallista aikaa. Näin syksyllä monen kotipiha pursuaa herkullisia omenoita eikä kaikkia jaksa syödä sellaisenaan. Niinpä niistä kannattaa tehdä vaikka omenapiirakka. Omena
piirakka on kohtuullisen simppeli tehdä ja kaiken hyvän lisäksi maukas jälkiruoka tai iltakahvin kumppani.

Tällä kertaa valmistimme Länsiväylä ilmaisjakelulehdessä olleella reseptillä perinteisen omenapiirakan.
Omenapiirakka-annos

Omenapiirakan resepti

Pohja:

6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
250 g sulatettua voita

Täyte:

1 1/2 prk maitorahkaa
1,5 dl piimää
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
omenalohkoja
kanelia

Valmistus

Sekoita pohjan kuivat aineet ja sokeri sekaisin. Lisää sulatettu voi ja sekoita taikina massa tasaiseksi. Painele reilu puolet taikinasta piirakkavuokaan ja lisää omenalohkot ja ripaus kanelia omenalohkoille. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte omenoiden päälle ja ripottele loput taikinat muruina piirakan päälle. Paista omenapiirakka 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjoilu

Tarjoile omenapiirakka jälkiruoaksi tai kahvin kanssa. Piirakan voi tarjoilla joko lämpimänä tai jäähdytettynä. Rahkatäytteiset piirakat usein maustuvat vielä jäähtyessään ja ovat herkullisempia jäähdytettyinä. Halutessasi voit kokeilla vaniljakastiketta tai -jäätelöä kuorrutteeksi.

Kuvia omenapiirakan valmistuksesta

Tässä muutamia kuvia piirakan valmistusvaiheista.
Piirakkapohja
Omenalohkot ja kaneli piirakan päällä
Piirakka odottaa uuniin pääsyä
Valmis omenapiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti