perjantai 6. syyskuuta 2013

Syksy tuo uusia tuulia


Loppukesä oli blogissa hiljaista aikaa, koska en ehtinyt istua tietokoneen ääreen kirjoittamaan maukkaita reseptejä. Koitan ryhdistäytyä näin syksyn tullen ja kirjoitella taas viestejä tiuhempaan tahtiin. Luvassa on ainakin kauden herkkuja ja toivottavasti myös paljon muuta.

Syksy tuo reseptikokeiluiden ja herkkujen lisäksi tullessaan perheeseemme perheen lisäyksen. Tämä saattaa näkyä jossain määrin myös kirjoitustiheydessä, mutta pyrin päivittämään blogia useammin kuin kesän aikana.

Näin loppukesällä ja vielä alkusyksyksyllä, kun säät sallii voi vielä grillailla. Viikonlopuksi sääennuste on hyvä ja tarkoituksena on vielä grillailla kesän suosikkeja. Tutustu myös näihin grilliherkkuihin vielä, kun säät mahdollistavat grillaamisen.

Tällä kertaa tartutaan kuitenkin jo loppukesän ja alkusyksyn sesonkiherkkuun kauraomenapaistokseen. Resepti on helppo ja herkullinen, joten kannattaa kokeilla varsinkin kun suomalaisia omenoita alkaa saada.

Resepti
Valmis annos

3-4 isoa omenaa
100 g voita
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
ripaus kanelia

Valmistus

Kuori ja viipaloi omenat uunivuokaan. Jos käytät suomalaisia omenoita tai kotipuun omenoita, omenat voi huuhtasta vedellä ja viipaloida sellaisenaan vuokaan. Ripottele kanelia omenalohkojen päälle. Anna voin pehmetä hetki pöydällä ja lisää sokeri ja kaurahiutaleet. Kun voi on pehmeää ja olet sekoittanut sokerin ja kaurahiutaleet kunnolla sekaisin, levitä seos omenoiden päälle. Laita vuoka 200 asteiseen uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Paistos on valmista, kun pinta on kullan ruskea.

Tarjoilu

Tarjoile kauraomenapaistos vaniljakastikkeen kanssa. Tällä kertaa olimme laiskoja ja käytimme valmista Flora Vanillaa hiukan vaahdotettuna. Syksyinen herkku sopii hyvin jälkiruoaksi tai vaikka iltapalaksi. Vaniljakastikkeen voi korvata myös vaniljajäätelöllä. Jäätelö sulaa kivasti kastikkeeksi, kun sen tarjoilee lämpimän paistoksen kera.

Kuvia

Tässä vielä muutama kuva paistoksen tekemisen vaiheista.

Omenoita
Ennen uunia

Valmis kauraomenapaistos




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti