torstai 17. lokakuuta 2013

Suklaamuffinssit pienellä lisämausteella

Suklaamuffinssit on sellaisenaankin hyviä, mutta kun niihin vähän lisää makuja niin herkku on takuu varma hitti.Tällä kertaa leivoin iltakahvin seuraksi suklaamuffinsseja ja päätin lisätä herkkuun vähän lisämakuja. Vadelmahillo ja mantelirouhe täydentävät kivasti muffinssien makumaailmaa. Näin isyysvapaalla ollessa on kiva, kun ehtii vähän miettiä mitä herkkuja sitä tekee. Tämä ajatus tosin tuli lennosta ja ei muuta kuin toteuttamaan. Reseptin pohjana on perus muffinssitaikina mitä on maustettu oman maun mukaan.
Uunituoreat suklaamuffinssit
Classic Festivita valmistuu mutteripannulla
Suklaamuffinssi ja Classic Festivita

Resepti:

2 kananmunaa
2 dl sokeria
50 g voita
2 dl maitoa
3 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl mantelirouhetta
hiukan vadelmahilloa täytteeksi

Valmistus:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja maito. Sekoita muut kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Täytä muffinssi vuoat puolilleen ja lisää tippa vadelmahilloa. Täytä vuoka loppuun ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Tarjoilu:

Tarjoile herkulliset suklaamuffinssit kahvin kanssa. Voin suositella mutteripannulla keitettyä Arvid Nordquist Classic Festivita kahvia. Se sopii erityisen hyvin suklaa herkkujen kanssa nautittavaksi. Suklaamuffinsit sopivat myös juhlapöytään tai jälkiruoaksi. Perheen pienimmät nauttivat näitä mielellään myös välipalalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti