keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Grilliherkkuja 2

Grilliherkkuja sarja jatkuu kesän edetessä. Nyt toisessa osassa on vuorossa grillivartaat. Tämän kertaisissa vartaissa käytin naudan paistia, jonka laitoin marinadiin vuorokautta aiemmin. Lisäksi grillasin kasvisvartaita, joissa käytin paprikaa ja herkkusieniä. Esittelen tulisen marinadin reseptin tällä kertaa, koska itse vartaat on hyvinkin yksinkertaisia ja omien makunautintojen mukaan kasattavissa. Makea habanerolla maustettu marinadi sopii hyvin naudan lihan maustamiseen, mutta se toimii myös possun tai kanan kanssa.

Resepti

1/2 dl rypsiöljyä
3 rkl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
n. 10 maustepippuria
1-2 cm pala inkivääriä
1 habanero
2 kynttä valkosipulia
pieni nippu tuoretta timjamia
ripaus suolaa

Valmistus

Hienonna valkosipuli, timjami ja habanero. Murskaa maustepippurit ja raasta inkivääri. Kun olet hienontanut mausteet sekoita ne öljyn, hunajan ja sitruunamehun kanssa tasaiseksi. Mausta marinadi suolalla. Kaada marinadi pussiin ja laita pienitty paisti marinoitumaan. Liha maustuu hyvin, kun annat sen marinoitua noin vuorokauden ajan.

Lihavartaat

Lihavartaissa käytin naudan paistia. Kuutioin lihan noin tuuman kertaa tuuma kokoisiksi kuutioiksi ja laitoin marinadiin maustumaan. Annoin lihan olla marinadissa noin vuorokauden ennen vartaiden grillaamista. Keijästin paistikuutiot varrastikuilla, joita olin liottanut muutaman tunnin vedessä. Vartaita grillailee noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä kaasugrillissä.

Kasvisvartaat

Kasvisvartaissa käytin tällä kertaa vain paprikaa ja herkkusientä. Laitoin vartaat lihavartaiden jälkeen grilliin. Kasvisvartaista saa kivan lisäkkeen lihalle. Paprikan ja herkkusienet pienii nopeasti kuutioiksi. Varrastikulla lävistetys kasviskuutiot on helppo grillata ja niitä on helppo käännellä grillissä. Halutessasi voit valella grillauskastiketta vartaille grillauksen yhteydessä.

Tarjoilu ja kommentit

Tarjoile vartaat raikkaan salaatin kera. Ruokajuomaksi soveltuu niin viini, olut tai vesi tilanteesta ja vartaiden olemuksesta riippuen. Vartaat ovat myös Juhannuksen grillailuihin oivallinen vaihtoehto. Vartaita voi varioida mielikuvituksen ja oman makunsa mukaan sopivaksi. Hyviä grillailuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti